Polityka prywatności

Wersja 2019-09-16

Ochrona i bezpieczeństwo Państwa danych osobowych są dla nas bardzo ważne. Informacje zawarte w tej polityce prywatności powinny wyjaśnić Państwu, jak i po co wykorzystujemy dane zebrane podczas korzystania z naszej strony internetowej. Opowiadamy się za ochroną danych i przestrzeganiem przepisów dotyczących ich ochrony (ustawa o ochronie danych osobowych - DSG, rozporządzenie podstawowe o ochronie danych, TKG). Bliższe informacje o naszej firmie znajdą Państwo w Danych firmy.

Korzystając z naszej strony internetowej akceptują Państwo następujące postanowienia naszej polityki prywatności:

 

A. Dane osobowe

Dane osobowe to takie, które pozwalają nam Państwa zidentyfikować. Należą do nich np. nazwisko, adres e-mail, adres i numer telefonu. Dane osobowe są przez nas gromadzone i przetwarzane tylko w następujących zastosowaniach i pod warunkiem, że wcześniej wyrażą Państwo na to wyraźną zgodę i podadzą je Państwo samodzielnie i bezpośrednio w celu korzystania z naszych serwisów:

Rozwiązania Cel przetwarzania danych
Formularz kontaktowy do zamówienia specyfikacji produktów Wysyłka specyfikacji produktów dla architektów - do przetargu, konkursu
Formularz kontaktowy dla pytań o produkty i usługi Nawiązanie kontaktu przez naszych pracowników z działu sprzedaży lub marketingu
Formularz kontaktowy dla prasy Wysyłka informacji prasowych i materiałów informacyjnych
Abonenci naszego newslettera (Blum-NEWS) lub mailingu prasowego Wysyłka materiałów informacyjnych o naszych produktach, usługach i firmie
Formularz kontaktowy do zamówienia specyfikacji produktów Wysyłka specyfikacji produktów dla architektów - do przetargu, konkursu

W takim przypadku, przed wysłaniem danych, zostaną Państwo poinformowani o rodzaju zbieranych danych i celu ich przetwarzania i poproszeni o złożenie odpowiedniej deklaracji zgody, którą mogą Państwo odwołać w każdej chwili.

Gromadzone za pośrednictwem naszej strony internetowej dane osobowe są przekazywane naszym jednostkom powiązanym i dystrybutorom tylko, kiedy jest to niezbędne dla przetwarzania danych i jeżeli Państwo wyrażą na to zgodę.

 

B. Pozostałe dane

Poza danymi wymienionymi w punkcie A., żadne inne dane nie będą przez nas zbierane. Dla lepszej użyteczności i prezentacji naszych usług będą zbierane tylko ogólne informacje o Państwa urządzeniu; chodzi przy tym o rozdzielczość ekranu, system operacyjny i jego wersję, przeglądarkę, z której Państwo korzystają. Wykorzystywane przez nas pliki cookies i społeczne wtyczki (social plugins) są bliżej opisane w polityce plików cookie.

 

C. Informacje na temat bezpieczeństwa danych

Zabezpieczamy naszą stronę internetową i systemy za pomocą środków technicznych i organizacyjnych przed utratą, zniszczeniem, dostępem, zmianą lub przetwarzaniem zapisanych danych przez osoby do tego nieuprawnione. Jednak mimo regularnych kontroli nie jest możliwa pełna ochrona przed wszystkimi niebezpieczeństwami.

 

D. Linki do innych usługodawców

Nasza strona internetowa zawiera prowadzące dalej informacje innych usługodawców. Treści podlinkowane w ten sposób zostały przygotowane przez strony trzecie i my w ogóle nie mamy na nie wpływu. Odpowiedzialność z naszej strony za podlinkowane treści jest wykluczona. Przedmiotowa polityka prywatności nie dotyczy podlinkowanych stron, platform.

 

E. Informacja, sprostowanie, usunięcie

Jeśli nie jest dla Państwa jasne, które z Państwa danych osobowych będą przez nas przetwarzane, mogą Państwo zwrócić się do nas o odpowiednie potwierdzenie, skorygować nieprawidłowości lub usunąć Państwa dane osobowe. Ponadto w zależności od sytuacji przysługuje Państwu prawo ograniczenia przetwarzania i przesyłania danych (przenoszenie danych). Odpowiednie zapytania prosimy wysyłać na adres .

 

F. Pytania, sugestie, komentarze

Jeśli mają Państwo pytania dotyczące polityki prywatności, chcieliby nam Państwo przekazać swoje sugestie lub komentarze, prosimy o kontakt pod adresem .

 

G. Zmiany w polityce prywatności

Gdy nasza polityka prywatności zostanie zmieniona, aktualna wersja, z datą ostatniej zmiany, zostanie opublikowana w tym miejscu.



Asia
Europe
Oceania

Udostępnij stronę